Rensning af ildsteder og skorsten - Rensning af ventilation

   
Contact Info     Kontakt os idag 40 44 78 43

Skorstensfejermester Flemming foretager rensning af ildsted og skorsten

​Skorstensfejermester Flemming udfører rensning af ildsted og rensning af skorsten i den gamle Hirtshals kommune og den gamle Skagen kommune. Der er tale om rensning, brandpræventive tilsyn og af lovpligtig kontrol af ildsteder, skorstene og røgrør, herunder rådgivning omkring montering af ildsted og skorsten samt vejledning vedrørende brug af brændeovn. Rådgivningen omkring brug og montering af ildsted og skorsten er gratis.

Rensning af ildsted og skorsten er lovpligtig

​Eftersyn og rensning af ildsted og skorsten er lovpligtig, og skorstensfejningen nedsætter samtidig risikoen for skorstensbrand. Dette skal ske af en autoriseret skorstensfejermester, men normalt skal det kun ske en gang årligt. Dog kan skorstensfejeren eventuelt vurdere, om det er nødvendigt med en hyppigere rensning af ildsted og skorsten. Skorstensfejermester Flemming er autoriseret, og opkrævningen for rensning af ildsted og skorsten sker via din ejendomsskat, og ikke direkte via skorstensfejeren.

Korrekt fyring og eftersyn af ildsted er væsentligt

​En del mennesker tror, at fyring i et ildsted bliver mere økonomisk, hvis de lukker for luften, men det er ikke korrekt. Der skal være rigeligt med luft for at udnytte brændslet økonomisk, men også for at undgå rester af sod, som kan sætte sig som glanssod i skorstenen og kan forøge risikoen for skorstensbrand. Løbesod, der kan opstå ved fyring med fugtigt brændsel, er derimod ikke brandfarligt, men fugten kan trænge igennem muren og laver plamager på væggene inde i din stue. Derfor er eftersyn og rensning af ildsted og skorsten ikke uvæsentligt.

Skorstensfejeren kommer ikke, hvis dit ildsted og din skorsten er taget ud af brug, men du har indberetningspligt, hvis du opfører en ny skorsten eller genoptager brugen af en nedlagt skorsten.

Kontakt skorstensfejermester Flemming for at høre mere om rensning af ildsted og skorsten på telefon 40 44 78 43.